Taike
Tampere
Conikuvat
B2

Cosplay

Tänä vuonna järjestämme Tampere Kuplii -tapahtumassa kaksi cosplaykilpailua. Perinteisessä pukukilpailussa kisataan kahdessa kategoriassa (aloittelijat ja kokeneet) paikan päällä ja Photoshoot-kilpailussa haetaan cosplayvalokuvaa (yhdessä valokuvaajan kanssa). Lue säännöt ja osallistumisohjeet alta.

Tulokset

Aloittelijat

Kokeneet

Photoshoot

Kilpailijoiden infoviestit

Pukukilpailijoille on lähetetty ohjeviesti 14.3. klo 8.21. Voit lukea viestin myös näiltä sivuilta.

Cosplaynäytös

Cosplaynäytöksen säännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät erilliseltä sivulta.

Cosplaypukukilpailu 2023

6.2.2023: kilpailu on täynnä

Pukukilpailu on tullut täyteen ma 6.2. klo 18. Ao. photoshootkilpailuun on vielä tilaa.

Kilpailun säännöt ja rajoitukset

Tampere Kuplii 2023 cosplaypukukilpailu on perinteinen lavakilpailu, jossa puvut esitellään yleisölle yksi kerrallaan. Kilpailu tarjoaa kaksi kategoriaa, joihin ilmoittaudutaan ennakkoon: aloittelijat ja kokeneet. Ilmoittautumiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen. Ilmoittautumisen tekeminen onnistuu parhaiten tietokoneella.

Aloittelijat-kategoria on aloittelijaystävällinen, matalan kynnyksen kilpailu, jossa aloitteleva cosplaykisaamisesta kiinnostunut voi kokeilla miltä tuntuu olla osa cosplaykilpailua.

Voit osallistua aloittelijat-kategoriaan, jos:

Mikäli yksi tai useampi kohta aloittelija-kategorian kriteereistä täyttyy, ilmoittaudu kokeneet-kategoriaan.

Pukukilpailu on 1-3 hengen kilpailu. Kilpailuun voi siis osallistua yksin tai kolmen hengen ryhmänä. Puvun tai pukujen tulee olla itse tehtyjä, kuitenkin pieni apu perheeltä tai ystäviltä on sallittua. Kilpailuun ei saa osallistua ostetulla tai aikaisemmin kisassa sijoittuneella puvulla.

Pukujen tulee olla samasta lähteestä, mutta rajatapaukset katsotaan erikseen, esim. eri Marvelin teoksien samasta maailmasta lähtöisin olevat hahmot (epäselvässä tilanteessa ota yhteyttä cosplayvastaavaan (cosplay(ät)tamperekuplii.fi)). Kisassa on rajattu määrä osallistumispaikkoja.

Kilpailuun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien kaikkien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat aikovat käyttää (Huom! Ei siis valokuvaa itsestäsi, vaan esimerkiksi kuvankaappaus animaatiosta tai lähdekuva). Kuvia voi lähettää halutessaan useamman. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön puvun arviointia varten.

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä:

* jokainen kategoria on lähdemaasta riippumaton

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussa.

Huomioikaa asuvalinnoissa, että Pienen Salin lavaa eli esiintymistilaa tai backstagea ei saa sotkea (glitterillä, tekoverellä, nesteillä, höyhenillä, terälehdillä, tms)!

Voittajat valitsee tuomaristo.

Ilmoittautuminen

Aikataulut

Aikataulu ennen tapahtumapäivää

Aikataulu tapahtumapäivänä 25.3.2023

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 55. Pieni sali sijaitsee Tampere-talon toisessa kerroksessa. Lisätietoja Pienestä Salista löydät Tampere-talon sivuilta.

Photoshootkilpailu

Kilpailuun ilmoittaudutaan ilmo.cosplay.fi -järjestelmällä. Tarvitset ilmoittautumiseen Kompassi-tunnuksen.

Ilmoittautuminen: ilmo.cosplay.fi - Ilmovelho

Ilmoittautuminen avataan 31.1. ja suljetaan 5.3. Ilmoittautuminen voidaan sulkea aikaisemmin, mikäli kilpailu tulee täyteen.

Ilmoittautumisen yhteydessä toimitetaan valmis photoshoot-kuva sekä lähdekuva esitettävästä hahmosta/hahmoista. Lähdekuvalla tarkoitetaan otetta lähdemateriaalista, esim. ruutukaappaus tai skannaus alkuperäisestä sarjasta, sarjakuvasta tai pelistä.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai parin kanssa yhdessä. Yhdessä osallistuessa molempien osallistuvien hahmojen on oltava samasta lähdeteoksesta. Valokuvaaja on yhtälailla osallisena kilpailussa, sillä valokuva toteutetaan yhdessä valokuvaajan kanssa ja palkittavana ovat sellaiset piirteet kuin kuvan valaistus ja asetelma.

Kilpailussa voi esiintyä oikealla nimellä tai nimimerkillä.

Päivitetty 2.2.2023: Sääntöjä on muutettu niin, että photoshootkilpailussa pukujen ei tarvitse olla itse tehtyjä. Kiitos yleisölle palautteesta asian osalta.

Kilpailuotoksen ei tarvitse olla varta vasten tätä kilpailua varten otettu, kunhan sillä ei ole osallistuttu aiemmin muuhun photoshootkilpailuun ja valokuvaajan lupa saatu. Osallistumisen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa myös valokuvaajan nimi tai nimimerkki, joka esitetään samassa yhteydessä.

Huomioithan, että yksi asu voi osallistua vain yhteen kilpailuun!

Pyrithän mahdollisimman hyvään kuvalaatuun.

Vältäthän liian raakaa sisältöä, sillä tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille.

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä:

* jokainen kategoria on lähdemaasta riippumaton

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussa.

Mikäli voittaja ei pääse tapahtumaan paikalle, toimitetaan palkinto postitse.

Voittajat valitsee tuomaristo.

Kuvauspiste

Duetto-salien edusta
lauantai klo 10-12 sekä 14-16

Conikuvat.fi:n maksuttomalla kuvauspisteellä on paikalla kuvaaja sekä ohjaaja, jotka auttavat toteuttamaan juuri haluamasi valokuvat muistoksi.

Paikalle voi saapua yksin tai porukalla, joko valmiiden kuvatoiveiden kera tai seikkailumielellä. Valmiit kuvat voi ladata myöhemmin verkkosivuilta omaan käyttöön.