Tampere
Taike
B2
Conikuvat

Animemusiikkivideo- eli AMV-kilpailu

Kilpailun tulokset

Sija 1. xappalose - GAMBLE

Tämä video erottuu muista videoista visuaalisuutensa vuoksi. Siinä on todella omaperäinen idea ja konsepti. Editointiin, efekteihin ja kompositioihin on panostettu ja sen näkee. Editointi, siirtymät ja animaatio on hyvin sulavaa ja videossa on hyvin suunniteltu ja nätti värimaailma. Tuomaristo piti erityisesti siitä, että kirkkaita värejä oli käytetty kontrastin tuomiseksi. Tässä videossa korostuu hyvin visuaalisuus ja luovuus. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ja puhdas kokonaisuus!

Sija 2. Nekokitkat - Killing Kind

Kokonaisuus on toimiva ja vakuuttava. Mangan paneelien ja efektien editointi on rytmitetty hyvin, joten videota on mielenkiintoista katsoa loppuun asti. Tuomaristoon vetosi se, että niin sanotusti laulun kaikista tunteikkaammassa kohdassa mangan paneelit muuttuivat väritetyiksi, mikä on hyvä keino pitää jännitystä yllä ja niin sanotusti viedä draamankaari loppuun. Näinkin pitkän mangamusiikkivideon toteuttaminen on onnistunut hyvin, joten täytyy kyllä nostaa hattua editoijalle.

Sija 3. Troubleclef & SeanPNG - Sad Trombone Noises

Tämä video erottuu muiden joukosta onnistuneen draaman vuoksi. Videoon on luotu yhteinäinen värimaailma ja klippen asettelu on onnistunut taidokkaasti. Editointi on puhdasta, sulavaa ja virheetöntä, joten lähdemateriaalin kaunis animaatio pääsee loistamaan videossa. Videon flow onnistuu vangitsemaan katsojan katsomaan sen loppuun asti ja draamankaari toimii hyvin. Erityisesti pienet huomaamattomat grain-efektit ovat onnistunut lisäys tehostamaan onnistuneen hillittyä editointia. Tämä cover tästä biisistä myös sopii hyvin yhteen lähdemateriaalin kanssa, minkä vuoksi tämä konsepti vetosi tuomaristoon.

Paras MMV: xappalose - GAMBLE

Video on teknisesti ja visuaalisesti taitavasti toteutettu ja erottuu kategoriassaan selkeästi sulavan animaation vuoksi. Osa tuomaristosta epäili videon aluksi olevan itse mangasta tehty anime. Kompositiot on huolella koostettu ja ne tekevät videosta näyttävän kokonaisuuden. Voice overit on integroitu hyvin videoon ja suun liikkeet on animoitu taitavasti.

Kunniamaininta "Piristävä Seikkailu": Crowis - Hero Tales

Tämä video erottuu muiden joukosta viihdearvonsa vuoksi. Video on suloinen ja piristävä. Editointi on puhdasta ja sulavaa, tuoden esille lähdemateriaalin parhaat puolet. Se onnistuu yllättävällä tavalla tempaamaan katsojan mukaan seikkailuun ja tätä voisi suoraan sanoen luulla lähdemateriaalin traileriksi. Videossa on onnistuttu sekä klippien valinnassa että tarinankerronnassa.

Kunniamaininta "Simppeliä Melankoliaa": Vosku - Nowhere Man

Monet videot loistavat häkellyttävällä editoinnillaan tai yksinkertaisesti lähdemateriaalinsa kauniudella. Jotkin saavat katsojat mukaansa reippaalla tahdituksella tai sulavilla siirtymillä. Tämän videon editointi taas on turruttavan yksinertaista. Sen kohtausvalinnat lamaannuttavan staattisia. Sen tunnelma silkkaa apatiaa. Ja tämän kaiken video kääntää omaksi edukseen. Tämän ainutlaatuisen toteutustavan tuomaristo haluaakin palkita erikseen.

Editoijien Suosikki: Led-God - I’m Toxic

Yleisön Suosikki: Nekokitkat - Killing Kind

Pistelista (PDF)

Yleistiedot

Tampere Kuplii 2023:sta löytyy myös animemusiikkivideo- eli AMV-kilpailu, johon on vapaa ilmoittautuminen kaikille harrastajille. Tältä sivulta löydät kilpailun säännöt sekä ilmoittautumisohjeet.

Kilpailun lisäksi luvassa on myös AMV-show, josta löydät lisätietoja AMV-show'n omalta sivulta.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota, pelejä tai sarjakuvaa, lähdemaasta riippumatta. Kilpailuun hyväksytään myös itse animoidut videot.

Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 6.3.2023 klo 23.59 mennessä. Mikäli tapahtuma järjestetään fyysisesti, finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Palkinnot postitetaan voittajille kilpailun jälkeen.

Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa osallistujan oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä. Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä.

Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa.

Videon ei tarvitse olla ennen julkaisematon, eli sen saa julkaista Internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla animaatiota, pelejä tai sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimiä sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa liitteitä editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Liitteet editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että tapahtumapaikan salitekniikka toistaa maksimissaan 60fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen.

Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota, joista kolmannen tulee olla MMV (manga- tai muu sarjakuvamusiikkivideo). Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä.

Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat mahdollisista ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille, että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse. Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video voi voittaa useamman tuomaripalkinnon. Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Mikäli video ei läpäise tuomarien esikarsintaa, voi videolla kuitenkin osallistua AMV-show:hun.

Tuomarointi suoritetaan anonyymisti.

Tuomaristo

Tuomariston jäsenet esitellään lähempänä tapahtumaa.

Tuomaripalkinnot

Sijat 1. - 3.
Tänä vuonna Tampere Kupliissa palkitaan kilpailun kolme parasta videota, jotka voivat edustaa mitä tahansa editoinnin ja lähtemateriaalin kategoriaa. Nämä videot voivat vedota katsojaansa joko tunteellisesti, tarinallisesti tai efektirikkaasti.

Tarinavideoissa tullaan tuomaroinnissa painottumaan tarinankerronnan rakenteeseen ja sen flowhun, kun taas efektipainotteisissa videoissa painotetaan nimenomaan taidokkaaseen efektien käyttöön ja flowhun.
Lisätietoa tuomaroinninperusteista saa AMV-vastaavalta: amv(ät)tamperekuplii.fi

Paras MMV
Jo jonkin verran suosiota saaneet manga- ja sarjakuvamusiikkivideot pääsevät loistamaan omalle jalustalleen. Parhaassa mangamusiikkivideossa editointi on toimivaa ja suunniteltua, ja kuvat heräävät henkiin videolla. Liitteiden lähetystä suositellaan!

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki
Kilpailussa myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Äänestys toimii omalla älypuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan koostevideon jälkeen, ennen palkintojen jakoa.

Editoijien suosikki
Kilpailuun osallistuneet editoijat saavat äänensä kuuluviin, äänestämällä finaalin päässeistä videoista suosikkinsa. Finalistit saavat tähän sähköpostiinsa erilliset ohjeet. Äänestys suljetaan koostevideon jälkeen, ennen palkintojen jakoa.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille, jotka eivät ole päässeet finaaliesitykseen paikan päälle. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen “Nimimerkki” muodolla “EtunimiSukunimi”.

Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta, seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Siirry osoitteeseen: xfer.velhosto.fi
  2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: kuplii23
  3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)” sekä
  4. Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
  5. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv(ät)tamperekuplii.fi.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja olla yhteydessä tapahtuman pääjärjestäjään. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin AMV-vastaavalla.