B2
Tampere
Conikuvat
Taike

Sarjakuva-Finlandia

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä jaetaan Sarjakuva-Finlandia -palkinto, joka on vakiinnuttanut asemansa alan valtakunnallisena tunnustuksena. Palkinto on keskeinen osa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalia sekä tärkeä tunnustus suomalaisille sarjakuvataiteilijoille. Itse perjantain palkintotilaisuuden lisäksi voittajateos ja finalistit näkyvät laajalti muussa tapahtuman ohjelmassa.

Tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Ehdokkaaksi voi esittää omakustannetta tai kustantajan kautta julkaistua suomen- tai ruotsinkielistä albumia. Myös muun kielisiä albumeita voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos valintalautakunta niin päättää. Palkinto on albumikohtainen.

Vuoden 2023 Sarjakuva-Finlandia -palkinnon voittaja julkistetaan perjantaina 24.3.2023 kello 11 Nokia Areenalla Tampereen Yliopiston Paidia-tilassa oopperalaulaja Waltteri Torikan toimesta. Palkintotilaisuutta voi seurata myös etänä Tampere Kupliin YouTube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=RggBDeMxk9I.

Katso lisää Sarjakuva-Finlandian kotisivuilta.