B2
Conikuvat
Taike
Tampere

Tampere Kupliin arkipäivien ohjelma

Keskiviikko 22.3.
Lastenkirjainstituutissa Kuplii

Ainekirjoituskuvat – Kansakouluajan virikeaineisto

Keräilijä Kari Elkelä esittelee kokoamansa näyttelyn kansakoulujen ainekirjoituskuvista 1900-luvun alusta 1960-luvulle. Ainekirjoitusten virikkeinä käytetyissä kuvissa käytettiin usein myös sarjakuvamuotoa.

Sarjakuva ja minä; mitä miten ja miksi?

Kirjallisuuden ja sarjakuvan monitoimimies Tapani Bagge kertoo historiastaan sarjakuvan kanssa ja suosikkisarjakuvistaan lapsena ja aikuisena.

Miten minusta tuli minä?

Elli Oravainen on tamperelainen sarjakuvantekijä ja kääntäjä, joka on kotoisin Simosta Pohjois-Suomesta.

Oravaisen piirtämä sarjakuvakirja, Petri Hiltusen käsikirjoittama Ontot kukkulat 2: Valheiden kansa ilmestyi vuonna 2019, juuri ennen korona-aikaa. Tarina on jatkoa Hiltusen jo vuonna 1995 ilmestyneelle albumille Ontot kukkulat, josta julkaistiin 2019 myös uusi juhlapainos.

Fantasiatarinat kertovat piilossa elävän peikkoyhteisön törmäyksistä ihmisten maailman kanssa.

Oravainen on piirtänyt pitkään myös omaa pitkää fantasiasarjakuvaansa, joka ei vielä ole päätynyt julkaistavaksi. Elliä haastattelee Timo Kokkila.

Torstai 23.3.
Tammerkosken lukio Kuplii

klo 8.15 - 9.30 JP Ahonen

Tammerkosken lukion alumni JP Ahonen kertoo sarjakuvallisesta ja -kuvattomasta työstään.

klo Klo 15.00-17.00 T-paitapaja

Tammerkosken lukion opiskelijat järjestävät kuvansiirtopajan kello 15-17.00 Tammerkosken lukiolla T-siiven CAD-luokassa T125.

Pajassa pääset painamaan omaan kangastuotteeseen kuvan omasta sarjakuvahahmostasi!

Huom! Pajaan pääsevät ensimmäiset 20 osallistujaa. Pajaan osallistuminen maksaa 3 euroa printtausta kohden.

Ilmoittautumisaika päättyy 21.3.

Ilmoittaumuslomake: https://forms.gle/Z9Z3kf6GAUxPqj93A

Torstai 23.3.
Kirjasto Kuplii

klo 17.00 Sarjakuvavisa

Tervetuloa testaamaan sarjakuvatietämystäsi Kirjasto Kuplii -sarjakuvavisaan! Luvassa on kaksikymmentä kiperää kysymystä niin kotimaisesta kuin ulkomaisesta sarjakuvasta, klassikoista uutuuksiin ja supersankareista mangaan. Parhaat tietäjät palkitaan!

klo 18.00 Kirjailijavieraana Riina Tanskanen

Sarjakuvataiteilija ja yhteiskuntakriitikko Riina Tanskanen tunnetaan Tympeät tytöt -teoksistaan, joita hän julkaisee Instagram-tilillään. Tapahtuma striimataan: YouTube.com/TampereenKirjasto

Perjantai 24.3.
Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto

Oopperalaulaja Waltteri Torikka paljastaa, mikä teos saa vuoden 2023 Sarjakuva-Finlandia palkinnon.

Palkintotilaisuutta voi seurata myös etänä Tampere Kupliin YouTube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=RggBDeMxk9I.

Tutustu finalisteihin täällä

Perjantai 24.3.
Tampere Kuplii Goes Academic

Ohjelma

Seminaariesitelmät tulkataan englanniksi ja suomeksi Zoomin välityksellä / The seminar presentations will be interpreted in English and Finnish via Zoom.

Seminaariesitelmien ja tulkkauksen Zoom-linkki / Zoom link for seminar presentations and interpreting: tuni.zoom.us/j/64463750461

Tulkkausta paikan päällä seuraavia osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan oma laite, jolla liittyä Zoom-kokoukseen (puhelin tai läppäri) ja omat kuulokkeet. / Participants who wish to listen to the interpretation need to bring their own device for joining the Zoom meeting (phone or laptop) and their own headphones.

Katso lisätietoja / more information on the TKGA-seminar: events.tuni.fi/tkga/