Taike
Tampere
B2
Conikuvat

Tampere Kupliin ohjelma lauantaista sunnuntaihin

Viikonloppuna kuplitaan Tampere-talossa, jossa ohjelmaa on lauantaista sunnuntaihin. Tällöin ohjelmassa on muun muassa esitelmiä, haastatteluita, työpajoja, paneeleita sekä kilpailuja.

Viikonlopun ohjelma on nyt julkaistu! Siihen voit tutustua täällä:

Klikkaa tästä nähdäksesi Tampere Kupliin viikonlopun ohjelmakartta

Jos sinulla on kysymyksiä tai ehdotuksia ohjelmaan liittyen, ota yhteyttä ohjelmatiimiimme sähköpostilla: ohjelma(at)tamperekuplii.fi

Jatkuva ohjelma

Sateenkaarinuorisotila Kaareva
Tila: Riffi
Aika: la klo 11-18, su klo 11-16

Kaareva on Tampereen Nuorisopalveluiden nuorisotila, joka on suunnattu sateenkaarevista asioista kiinnostuneille yli 13-vuotiaille nuorille. Tampere Kuplii -sarjakuvafestareilla Kaarevan avoin tila on Riffissä, ja siellä voit tutustua Tampereen Nuorisopalveluiden sateenkaarevaan työhön, tehdä pinssejä tai minisarjiksia, väritellä värityskuvia, jutella ohjaajien kanssa, tai ihan vaan oleilla muun messuhumun lomassa. Toimintaan osallistuminen ei maksa mitään. Tervetuloa!

Muumimainen nonstop-sarjispaja
Tila: Muumimuseon kuvauspiste, Tampere-talon pääaula
Aika: la ja su klo 12-15

Muumien maailmanvalloitus alkoi muumisarjakuvien myötä 1950-luvulla, ja muumisarjakuvia julkaistiin yli 200 lehdessä ympäri maailmaa. Vuosien varrella Tove Jansson piirsi tuhansia sarjakuvaruutuja. Ole kuin Tove ja piirrä oma sarjakuvastrippisi! Ilmestyykö ruutuihin jotain muumimaista vai keksitkö aivan uusia hahmoja ja tarinoita?

Sivusyöppö nonstop-työpaja
Tila: Opus 1
Aika: la klo 11-17 ja su klo 11-16

Koko perheen työpaja, jossa pääset valmistamaan itsellesi veikeän Sivusyöppö-kirjanmerkin.

Murhamysteeri-pakohuonepeli
Tila: Opus 2
Aika: la klo 11- 16 ja su klo 11-15

Peliin osallistutaan yhdessä ryhmän (2-6 henkilöä) kanssa, ja yksi peli kestää noin 20 minuuttia. Pelit järjestetään tasatunnein. Ilmoittautuminen Opus 2-tilan ovella.

Hämeenpuistosta on löytynyt ruumis, ja epäilty murhaaja on vangittu. Tampere-talolta paljastuu epäillyn salainen piilopaikka, jossa käy ilmi tämän syvä intohimo kotimaisia dekkareita kohtaan. Rikostutkijat eivät kuitenkaan löydä murha-asetta, ja epäilty joudutaan vapauttamaan hetkenä minä hyvänsä.

Auta selvittämään murhamysteeri! Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti rakentavat tapahtumaan pakohuonepelin, joka ammentaa kotimaisesta rikoskirjallisuudesta.

Maailman ainoa muumimuseo
HUOM! Pääsymaksu 10 €

Festivaalikävijät pääsevät 10 eurolla Muumimuseoon 25.–26.3.2023 sanomalla lipunmyynnissä salasanan Tampere kuplii. Muumimuseossa on esillä Tove Janssonin alkuperäisiä muumikuvituksia ja muumikuvaelmia. Tampere kuplii -viikonlopun yleisöopastukset suomeksi klo 11 ja englanniksi klo 13.

Ateljeen nonstop-työpajassa tutustutaan kirjansidontaan ja kootaan kirjanen, johon voi vaikkapa piirtää sarjakuvia. Ateljee on avoinna lauantaina 25.3. päivä klo 12–16 ja sunnuntaina 26.3. suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Ohjelma Muumimuseossa sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Ennakkoilmoittautumista vaativat ohjelmat

Praedor-roolipelisessio
Tila: Opus 3
Aika: lauantai klo 13-17

Praedor-roolipelin tekijä Ville Vuorela vetää pöytäroolipeliseikkailun. Mukaan mahtuu kuusi pelaajaa, ilmoittautumisjärjestyksessä. Aiempi kokemus Praedorista tai edes pöytäroolipeleistä ei ole tarpeen.

Praedor on Petri Hiltusen luoma sarjakuva, joka sijoittuu Jaconian fantasiamaailmaan. Praedorit ovat sotureita, jotka etsivät aarteita hirviöiden kansoittamilta alueilta, Borvariasta. Ensimmäisen Praedor-seikkailun Hiltunen teki 38 vuotta sitten. Sen jälkeen fantasiamaailmaa ovat laajentaneet lukuisat muutkin tekijät. Vuonna 2000 ilmestyi Ville Vuorelan suunnittelema Praedor-roolipeli. Jaconian maailmasta on tehty myös lukuisia novellikokoelmia, romaaneja, musiikkia sekä oheistuotteita.

Ilmoittautumislomake

Tintti cosplaydeitissä
Tila: Pieni Sali
Aika: lauantai klo 17-18

Tuhannen tulimmaista! Tintillä on edessään uransa vaikein tapaus, hänen ja kapteeni Haddockin päätyessä juontamaan cosplaydeittiä. Lukuisat aikaisemmat seikkailut eivät ole valmistaneet heitä rakkauden ja ystävyyden kiemuroihin.

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esittävät cossaamiaan hahmoja. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen, mutta yleisöstäkin on mahdollista päästä mukaan.

Ilmoittautumislomake

Cosplay impropaja
Tila: Opus 3
Aika: sunnuntai klo 14.00-15.30

Tule improamaan cosplay hahmossasi! Pidetään rento puolitoistatuntinen cosplay hahmojen kanssa ja tehdään toisillemme pieniä impro näytelmiä. Myös oc hahmot ja fursuitit ovat tervetulleita.

Ilmoittautumislomake

Signeeraukset

Tampere Kupliissa voi tuttuun tapaan hakea signeerauksia teoksiinsa lukuisilta ohjelmassa mukana olevilta sarjakuvataiteilijoilta ja myös tapahtuman kunniavierailta.

Signeeraukset tapahtuvat pääasiassa Sorsapuiston sisäänkäynnin lähettyvillä olevilla erikseen merkatuilla pöydillä ja signeerausten aikataulut löytyvät viikonlopun ohjelmakartasta.